Indonesische Gekruide Garnalen

Oedang Goreng
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 24 rauwe garnalen zonder kop en schaal

Voor de Boemboe (kruidenpasta):

  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 2 kleine lomboks rode pepers, zonder zaad en gehakt
  • 3 theelepels gehakte gember djahé
  • 1 stengel citroengras sereh, gehakt
  • 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
  • Zout naar smaak
  • 2 theelepels plantaardige olie

Instructies

  • Maal of stamp de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel met stamper of een keukenmachine.
  • Leg de garnalen in een schaal en giet de boemboe (kruidenpasta) eroverheen.
  • Laat de marinade goed intrekken.
  • Verhit de eetlepel plantaardige olie in een wok of grote koekenpan.
  • Roerbak de garnalen gedurende 3-4 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Serveer de gekruide garnalen met nasi goreng of witte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze gekruide garnalen zijn heerlijk met een bijgerecht zoals nasi goreng of witte rijst.

Wijnadvies:

Deze gekruide garnalen passen goed bij een frisse witte wijn zoals een Riesling of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij