Indonesische Gekruide Garnalen
Oedang Goreng
Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 24 rauwe garnalen zonder kop en schaal
Voor de Boemboe (kruidenpasta):
- 3 teentjes knoflook gehakt
- 2 kleine lomboks rode pepers, zonder zaad en gehakt
- 3 theelepels gehakte gember djahé
- 1 stengel citroengras sereh, gehakt
- 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
- Zout naar smaak
- 2 theelepels plantaardige olie
Instructies
- Maal of stamp de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel met stamper of een keukenmachine.
- Leg de garnalen in een schaal en giet de boemboe (kruidenpasta) eroverheen.
- Laat de marinade goed intrekken.
- Verhit de eetlepel plantaardige olie in een wok of grote koekenpan.
- Roerbak de garnalen gedurende 3-4 minuten, of tot ze gaar zijn.
- Serveer de gekruide garnalen met nasi goreng of witte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze gekruide garnalen zijn heerlijk met een bijgerecht zoals nasi goreng of witte rijst.