Indonesische Gevulde Kleefrijstrolletjes
Lumpie
Equipment
- magnetron
Ingrediënten
Instructies
- Snijd een plak komkommer van ongeveer 8 cm lang en snijd er vervolgens 4 repen van ½ centimeter breed en dik van.
- Doe de kokosmelk, hete kerriepoeder, gesnipperde ui, kipfilet, zout en peper naar smaak in een steelpan.
- Laat het mengsel zachtjes pruttelen totdat de kokosmelk is ingekookt en er een dik mengsel ontstaat waarin de kip gaar is.
- Roer regelmatig over de bodem.
- Breng de gekookte kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
- Leg een vel plasticfolie op een werkbank.
- Leg in het midden 100 g gekookte kleefrijst.
- Leg er nog een vel folie bovenop en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
- Verwijder het bovenste vel folie.
- Leg in het midden van de rijstplak een strookje van het kipmengsel.
- Laat aan alle randen minimaal 1½ centimeter ruimte vrij.
- Leg hierop een reep komkommer.
- Rol het geheel strak op en knoop het plastic aan beide uiteinden dicht.
- Verwarm de lumpie in de magnetron.
- Verwijder het plastic en de lumpie is eetklaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet de lumpie als een waterijsje: duw de lumpie uit het plastic omhoog. Let op, het kan heet zijn, dus gebruik een servet.