Indonesische Hutspot met pittige Tartaarballetjes

Indonesische Hutspot met pittige Tartaarballetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram tartaar
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 750 gram aardappels
  • 1 kg hutspotgroente panklare
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 1 zakje boemboe nasi goreng
  • 1 eetlepel(s) margarine
  • zout
  • peper

Instructies

  • Tartaar in een kom doen en de knoflook erboven uitpersen.
  • Ketjap en sambal toevoegen.
  • Goed door elkaar kneden.
  • Als het mengsel te nat is kan wat kokos of paneermeel toegevoegd worden.
  • Van de tartaar 24 balletjes vormen en tot gebruik in de koelkast zetten.
  • Geschilde aardappels in stukjes snijden en tot gebruik onder water laten staan.
  • Schaal voorverwarmen.
  • Dan de hutspotgroente, aardappels, bouillontabletten en water in een pan doen.
  • Aan de kook brengen en ca. 25 min laten koken.
  • Intussen de boemboe nasi goreng volgens de aanwijzing op de verpakking laten weken.
  • Boter in een koekenpan verhitten.
  • Tartaarballetjes op matig hoog vuur in ca. 4 min. rondom bruin bakken.
  • Met schuimspaan uit de pan scheppen en op een bord afgedekt met de folie bewaren.
  • Geweekte boemboe door het bakvet scheppen en ca. 3 min. zachtjes bakken.
  • Aardappel groentemengsel door elkaar stampen.
  • Boemboe erdoor roeren en al roerend in nog 2 min. door en door warm laten worden.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • In de voorverwarmde schaal scheppen.
  • Tartaarballetjes erop leggen.
  • Serveren met seroendeng.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Indonesië