Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- barbecue of grill
- satéstokjes
- Vijzel of keukenmachine
Ingrediënten
- 500 gram kippengehakt
- 1 ui fijngehakt
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 1 eierdooier
- 2 dl santen kokosmelk, van ⅛ blok
- 1 stukje citroenschil geraspt
- Kruiden:
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel ketoembar gemalen korianderzaad
- ½ eetlepel djinten gemalen komijnzaad
- ½ eetlepel suiker
- ½ theelepel laos galangal
- ½ theelepel kentjoer geelwortelpoeder
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
Instructies
- Meng in een mengkom het kippengehakt met de fijngehakte ui, knoflook, geraspte citroenschil en alle kruiden (sambal oelek, ketoembar, djinten, suiker, laos, kentjoer, peper, en zout).
- Voeg de eierdooier toe aan het gehaktmengsel en meng goed door.
- Draai het gehaktmengsel tot kleine balletjes en rijg ze aan satéstokjes.
- Verhit de barbecue of grill op middelhoog vuur.
- Rooster de gehaktballetjes aan de stokjes en besprenkel ze af en toe met santen om ze sappig te houden, totdat ze gaar en mooi bruin zijn, ongeveer 10-12 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Riesling of een Chenin Blanc past goed bij de kruidige en sappige smaken van de Indonesische Kipsaté van Gehakt.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g