Indonesische Kipsaté van Gehakt

Indonesische Kipsaté van Gehakt

Saté Ajam Toesoek
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • barbecue of grill
  • satéstokjes
  • Vijzel of keukenmachine

Ingrediënten

  • 500 gram kippengehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eierdooier
  • 2 dl santen kokosmelk, van ⅛ blok
  • 1 stukje citroenschil geraspt
  • Kruiden:
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketoembar gemalen korianderzaad
  • ½ eetlepel djinten gemalen komijnzaad
  • ½ eetlepel suiker
  • ½ theelepel laos galangal
  • ½ theelepel kentjoer geelwortelpoeder
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Meng in een mengkom het kippengehakt met de fijngehakte ui, knoflook, geraspte citroenschil en alle kruiden (sambal oelek, ketoembar, djinten, suiker, laos, kentjoer, peper, en zout).
  • Voeg de eierdooier toe aan het gehaktmengsel en meng goed door.
  • Draai het gehaktmengsel tot kleine balletjes en rijg ze aan satéstokjes.
  • Verhit de barbecue of grill op middelhoog vuur.
  • Rooster de gehaktballetjes aan de stokjes en besprenkel ze af en toe met santen om ze sappig te houden, totdat ze gaar en mooi bruin zijn, ongeveer 10-12 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Riesling of een Chenin Blanc past goed bij de kruidige en sappige smaken van de Indonesische Kipsaté van Gehakt.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij