Indonesische Kokossaté Lemboet
saté van kokos
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
- 75 gram geraspte kokos
- 5 kemirinoten
- 2 uien fijngesneden
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 1 theelepel trassi garnalenpasta
- Zout
- Olie
- Kruiden:
- 2 eetlepels sambal oelek
- 2 eetlepels ketoembar gemalen koriander
- 1 eetlepel djinten gemalen komijn
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel kentjoer
- ½ theelepel laos
- 1 eetlepel djahé gemalen gember
- ½ eetlepel serehpoeder gemalen citroengras
- 5 blaadjes djeroek poeroet limoenblaadjes
Instructies
- Verhit wat olie in een pan en fruit 1 ui, 2 fijngesneden tenen knoflook en 1 eetlepel sambal tot ze zacht zijn.
- Meng de geraspte kokos, gemalen kemirinoten, 1 ui, 2 tenen knoflook en de overige kruiden in een kom.
- Voeg de gefruite kruiden toe aan het kokos-kruidenmengsel en breng op smaak met zout.
- Meng alles goed door elkaar.
- Draai kleine balletjes van het mengsel en rijg ze op satéstokjes.
- Rooster de saté Lemboet op de grill of barbecue tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer de saté Lemboet warm en geniet van de heerlijke smaken van dit Indonesische gerecht!
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g