Indonesische Kokossaté Lemboet

Indonesische Kokossaté Lemboet

saté van kokos
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • satéstokjes

Ingrediënten

  • 75 gram geraspte kokos
  • 5 kemirinoten
  • 2 uien fijngesneden
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel trassi garnalenpasta
  • Zout
  • Olie
  • Kruiden:
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 2 eetlepels ketoembar gemalen koriander
  • 1 eetlepel djinten gemalen komijn
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel kentjoer
  • ½ theelepel laos
  • 1 eetlepel djahé gemalen gember
  • ½ eetlepel serehpoeder gemalen citroengras
  • 5 blaadjes djeroek poeroet limoenblaadjes

Instructies

  • Verhit wat olie in een pan en fruit 1 ui, 2 fijngesneden tenen knoflook en 1 eetlepel sambal tot ze zacht zijn.
  • Meng de geraspte kokos, gemalen kemirinoten, 1 ui, 2 tenen knoflook en de overige kruiden in een kom.
  • Voeg de gefruite kruiden toe aan het kokos-kruidenmengsel en breng op smaak met zout.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Draai kleine balletjes van het mengsel en rijg ze op satéstokjes.
  • Rooster de saté Lemboet op de grill of barbecue tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de saté Lemboet warm en geniet van de heerlijke smaken van dit Indonesische gerecht!

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch