Indonesische Kruidige Fondue

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 liter kippenbouillon
  • 3 cm gemberwortel gepeld
  • 8 kemirinoten
  • 3 tl ketoembar gemalen koriander
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • ½ tl kurkuma
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 el olie
  • Peper naar smaak
  • 1 stengel citroengras sereh
  • 4 el sojasaus
  • 2 uien gepeld
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak een kruidenpasta door de ui, knoflook, gemberwortel, kurkuma, kemirinoten en ketoembar te malen of fijn te wrijven.
  • Verhit de olie in een pan en bak de kruidenpasta ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de kruidenpasta toe aan de kippenbouillon en breng het mengsel tegen de kook aan.
  • Voeg de kokosmelk, citroengras en sojasaus toe aan de bouillon.
  • Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
  • Giet de bouillon in een fonduepan en houd deze warm op een rechaud, net tegen de kook aan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Indonesische fondue met een variatie aan groenten zoals (gekookte) aardappelschijfjes, champignons, oesterzwammen, paprikareepjes, peultjes, shii-takes, uiringen en wortel. Voeg ook vis zoals grote garnalen, stukjes rode poon, schelvis, tong, tonijn of zalm toe, evenals vlees zoals biefstuk, fricandeau, gehaktballetjes, kalfshaas, kalkoenfilet, kipfilet, soepvlees, tartaar of rundgehakt. Ook tofu en varkensvlees passen goed bij dit gerecht. Geniet van de smaakvolle Indonesische bouillonfondue met een gevarieerde selectie aan groenten, vis en vlees!

Wijnadvies:

Gezien de kruidige en aromatische smaken van dit gerecht, past een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika goed bij de Indonesische fondue.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten
Land van herkomst Indonesië