Indonesische Pasteitjes
Pepesan
Ingrediënten
Ingrediënten voor het deeg:
- 500 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr boter
- 1 ei
- Lauw water
- Snufje zout
Ingrediënten voor de vulling (Boemboe):
- 1 el boter
- 1 tl trassie garnalenpasta
- 2 sjalotjes
- 1 tl ketoembar gemalen koriander
- 1 tl djinten gemalen komijn
- 1 tl djahe gemalen gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
Overige ingrediënten voor de vulling:
- 250 gr rundergehakt half-om-half of kippengehakt
- 2 teentjes knoflook
- 2 el ketjap manis
- ½ tl nootmuskaat
- 1 tl bloem
- 1 el selderij fijngesneden
- 1 el prei fijngesneden en kort gekookt
- 1 wortel geraspt, fijn gesneden en gekookt
- 30 gr soeoen glasvermicelli, geweekt in heet water
- Handje doperwten gekookt
- 3 hardgekookte eieren in partjes
- Zout en peper
Instructies
- Meng voor het deeg het zelfrijzend bakmeel, boter, ei en zout.
- Voeg tijdens het kneden geleidelijk lauw water toe tot een elastisch deeg ontstaat.
- Laat het deeg rusten.
- Stamp of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn.
- Verwarm een pan met boter en bak de boemboe tot de geuren vrijkomen.
- Voeg het gehakt toe en bak ongeveer 5 minuten.
- Roer de ketjap en nootmuskaat door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg een beetje water toe en laat sudderen tot het vlees iets uitdroogt.
- Voeg de groenten en de soeoen toe aan het gehaktmengsel.
- Meng goed.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek rondjes uit van ongeveer 10 cm.
- Leg op elk stukje deeg een eetlepel vulling en een partje ei.
- Maak de randjes vochtig, vouw ze dicht tot een half maantje en druk de randen goed aan.
- Verhit olie in een pan en frituur de pasteitjes tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais, past goed bij dit gerecht.
Geniet warm, koud of lauw van deze heerlijke Indonesische pasteitjes, eventueel met wat sambal of chilisaus. Selamat makan!
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g