Indonesische Pasteitjes gevuld met Rundergehakt en Wortel
Geniet van deze heerlijke Indonesische pasteitjes gevuld met smaakvol rundergehakt en wortel als heerlijke borrelhapjes bij elke gelegenheid!
Instructies
- Week de so-oen in warm water gedurende 30 minuten en laat het vervolgens uitlekken.
- Verhit wat zonnebloemolie in een pan en fruit de uien en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg het rundergehakt toe en bak tot het gaar is.
- Voeg de fijngehakte wortels toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
- Voeg vervolgens de selderij, peper, zout en het runderbouillonblokje toe.
- Meng goed.
- Voeg de geweekte so-oen en stukjes ei toe aan het mengsel en meng alles voorzichtig door elkaar.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
- Meng in een kom de bloem, ei, olie, en een snufje zout.
- Voeg geleidelijk lauw water toe tot je een samenhangend deeg hebt.
- Kneed het deeg ongeveer 15 minuten en laat het vervolgens afgedekt rusten.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met behulp van een kopje of glas cirkels uit.
- Leg een lepel vulling op elk cirkelvormig deegstukje, vouw ze dubbel en knijp de randen goed dicht.
- Maak golfranden door met duim en wijsvinger de randen te bewerken.
- Verhit ruim zonnebloemolie in een pan en bak de pasteitjes goudbruin.
- Laat de pasteitjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met chilisaus of currysaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij deze hartige pasteitjes.
Voedingswaarden
Serving: 2 pasteitjes | Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 18 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g