Indonesische Runderstoofpot met Kokosmelk
Opor opor van rundvlees
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram runderbieflappen in blokjes gesneden
- ¾ dl slaolie
- 2 middelgrote uien fijngehakt
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- ½ eetlepel assem tamarinde
- 3 dl water
- ¼ blokje santen kokosmelk
Boemboes:
- 2 fijngemaakte kemirinoten
- 2 blaadjes salam Indonesische laurier
- 2 blaadjes djeroek poeroet limoenblaadjes
- 1 spriet sereh citroengras, gekneusd
- 1 plakje laos gemberwortel, gekneusd
- 2 theelepels ketoembar korianderpoeder
- 1 theelepel djinten komijn
- 2 theelepels suiker
- Zout naar smaak
Instructies
- Verhit de slaolie in een grote pan en fruit de fijngehakte uien en knoflook glazig.
- Voeg het blokjes gesneden rundvlees toe en bak deze mee tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg de boemboes toe en bak deze ook kort mee tot ze geurig zijn.
- Los de assem op in water en giet dit mengsel over het vlees.
- Laat het geheel ongeveer een half uur sudderen.
- Voeg het blokje santen toe en laat het smelten, laat het vlees vervolgens nog een half uur sudderen.
- Verwijder voor het opdienen de salamblaadjes, djeroek poeroet, sereh en laos.