Indonesische speklapjes

Indonesische speklapjes

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 speklapjes á 125 gr
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 theelepel sambal trassie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 bosje bosuitjes
  • 3 eetlepel(s) slaolie

Instructies

  • Snijd de speklapjes in reepjes en meng die met de ketjap, de sambal en het citroensap.
  • Snijd de bosuitjes (ook het groen) in stukjes van ± 3 cm.
  • Verhit de olie in een wok of diepe braadpan op hoog vuur en bak de reepjesvlees in de hete olie al omscheppend in ± 10 minuten gaar.
  • Voeg na 7 minuten de bosuitjes toe.
  • Lekker met rijst met pinda's en kokos.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië