Ingelegde Augurken met Kruiden
Maak zelf heerlijke inlegaugurken met een kruidige azijnoplossing voor een smaakvol bijgerecht of als snack.
Ingrediënten
- 1 kg augurken
- 1 l wijnazijn
- 1 Spaanse peper
- 10 g peperkorrels
- 2 takjes verse venkel of 5 g gedroogde venkel
- 2 stukjes gember
Instructies
- Maak de augurken schoon door de kroontjes en steeltjes af te snijden en ze goed af te borstelen.
- Bestrooi de augurken met zout en zet ze weg.
- Laat de augurken de volgende dag uitlekken op een vergiet.
- Kook de wijnazijn met de kruiden (Spaanse peper, peperkorrels, venkel en gember) gedurende een kwartier.
- Verdeel de augurken in een klein flesje voor de kleinere en een groot flesje voor de grotere augurken.
- Schik de augurken met de kruiden ertussen in de flessen.
- Giet de kokende azijn over de augurken, zodat ze goed onder staan.
- Sluit de flessen af met vochtig perkamentpapier.
- Laat ze goed trekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de augurken als bijgerecht bij vleesgerechten, op een borrelplank of als snack.
Wijnadvies:
Deze ingemaakte augurken passen goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge rosé.
Voedingswaarden
Calories: 25 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g