Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Voor dit soepgerecht heb je twee potten met een inhoud van 1 liter nodig.
Ingrediënten
- 4 eetlepel(s) misopasta
- 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- stukje gember à 2 cm, geschild, geraspt
- 1 rode chili peper zaadlijsten verwijderd grof gesneden
- 85 g sugarsnaps gehalveerd
- 2 kleine struikjes paksoi in parten
- 180 g verse paddenstoelen enoki, shiitakes, oesterzwammen etc.
- 2 lente uitjes schoongemaakt
- 200 g rijstnoedels
- 1 limoen gehalveerd
- blaadjes van 1 bosje koriander
voor erbij
- sojasaus
- chiliolie
Instructies
- Voeg vlak voor het serveren de limoen toe, plus de korianderblaadjes en een scheutje sojasaus en chiliolie.
- Verdeel de misopasta en het gedroogde eekhoorntjesbrood over de potten.
- Voeg de gember, chilipeper en wat heet water toe.
- Roer goed zodat is alles gemengd is en de smaken op elkaar kunnen inwerken.
- Ga dan verder met het opbouwen van laagjes.
- Voeg de sugarsnaps en paksoi toe, scheur de paddenstoelen in stukjes (laat kleine heel) en voeg ze toe.
- Het is de bedoeling dat alle laagjes zichtbaar zijn, dus duw de ingrediënten goed aan, zodat er meer bij past.
- Snijd de lente-uitjes diagonaal in stukjes van 1 cm en voeg ze toe, samen met de noedels.
- Schenk als je wilt gaan eten 300 ml kokend water in elke pot.
- Doe de deksels erop en laat de noedels in 10–15 minuten gaar worden.
- Roer daarna nog even en controleer of de noedels gaar zijn – zo niet, geef ze dan nog een paar minuten (met het deksel erop).
- Voeg vlak voor het serveren de limoen toe, plus de korianderblaadjes en een scheutje sojasaus en chiliolie.