Intense Chocolade Brownies
Geniet van deze intense chocolade brownies! Serveer ze met een bolletje vanille-ijs voor een hemelse combinatie.
Ingrediënten
- 200 gram chocolade minstens 72% cacao
- 200 gram boter
- 100 gram bloem
- 300 gram rietsuiker
- 6 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
- Smelt de chocolade en boter in een afgesloten stoomovenpan op 85°C gedurende 15 minuten.
- Als je geen stoomoven hebt, smelt de chocolade dan au bain-marie.
- Klop in een grote kom de bloem, suiker en eieren tot een dik lint.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Roer het gesmolten chocolademengsel goed door met een garde en spatel het door de eimassa.
- Giet het beslag in de vorm en plaats deze in een grote schaal.
- Vul de schaal met water, zodat de taartvorm au bain-marie wordt verwarmd.
- Kies voor de Professional-functie (3 stoominjecties, om de 10 minuten) op 180°C gedurende 40 minuten.
- Als je geen oven met Professional-functie hebt, verleng dan de bereidingstijd met 5 minuten.
- Laat de brownies volledig afkoelen in de koelkast, bij voorkeur een nacht lang.
- Snijd de afgekoelde brownie in vierkantjes van 3 cm met een heet mes.
Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 19 g