Italiaanse Broccolistamppot met Rode Pesto en Rauwe Ham
Een romige broccolistamppot met rode pesto, tomaat en rauwe ham voor een smakelijke, voedzame maaltijd.
Equipment
- Kookpot
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water gaar en giet ze af.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten gaar.
- Snijd de tomaatjes in vieren en de ham in brede repen.
- Verwarm de melk, zonder ze te koken.
- Stamp de aardappelen fijn en stamp de broccoli er grof doorheen.
- Giet er tijdens het stampen de warme melk bij.
- Schep de partjes tomaat en de pesto door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel met zout.
- Verdeel het gerecht over vier borden, garneer met de hamrepen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
- Vervang de pesto door een tapenade van zwarte olijven of tomaat.
- Schep de stamppot in een ovenschaal, vervang de ham door 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, strooi die over de stamppot en gratineer in ± 15 minuten onder een hete grill.
Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 10 g