Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Maak de romanesco schoon en verdeel hem in roosjes.
- Blancheer de romanesco ca.
- 3 minuten in kokend water met een beetje zout.
- Was de radicchio en scheur de blaadjes in stukjes.
- Laat de romanesco uitlekken en schep de roosjes om met de radicchio en de olijfolie.
- Bak de spekjes uit in een koekenpan.
- Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
- Was het basilicum, dep het droog en snijd het in reepjes.
- Voeg de bonen en het basilicum toe aan de spekjes.
- Schep de radicchio en de romanesco door het bonenmengsel.
- Verwarm het gerecht 2 minuten door en breng het op smaak met peper en azijn.
- Snijd het brood en bestrijk de sneden met knoflookolie.
- Rooster het brood in een koekenpan.
- Serveer het geroosterde brood bij de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze bruschetta met witte bonen past goed bij een lichte Italiaanse rode wijn, zoals een Chianti Classico of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn complementeren de smaken van de salade en het geroosterde brood.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g