Italiaanse Gehaktballen met Rösti en Tomatensalade
Equipment
- Grote koekenpannen (2 stuks)
Ingrediënten
- 100 g salami in reepjes gesneden
- 400 g rundergehakt
- 2 grote uien gepeld en fijngehakt
- 1 kg aardappels geschild
- 10 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 500 g tomaten in plakken gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng de salami, ½ theelepel zout en peper door het rundergehakt en vorm hiervan tussen je handen 4 gehaktballen.
- Snipper een ui en snijd de andere ui in dunne ringen.
- Rasp de aardappels grof (met behulp van een keukenmachine) en druk het vocht eruit met behulp van een zeef.
- Meng de uisnippers, zout en peper door de geraspte aardappels.
- Vorm 8 platte rondjes van het röstimengsel.
- Verhit in 2 grote koekenpannen elk 2 eetlepels olijfolie.
- Bak de rösti in de olie ongeveer 15 minuten aan elke kant op matig vuur, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie en braad hierin de gehaktballen rondom aan.
- Leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen nog ongeveer 15 minuten op zacht vuur bakken, af en toe keren.
- Klop in een kom de resterende olijfolie met balsamicoazijn en zout en peper naar smaak tot een dressing.
- Schik de plakken tomaat en uienringen op een schaal en druppel de dressing erover.
- Verdeel de gehaktballen en rösti over vier borden en serveer met de tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse groene salade en knapperig brood.
Wijnadvies:
Deze Italiaanse gehaktballen passen goed bij een stevige rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.