Italiaanse Gehaktballen met Rösti en Tomatensalade

Italiaanse Gehaktballen met Rösti en Tomatensalade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g salami in reepjes gesneden
  • 400 g rundergehakt
  • 2 grote uien gepeld en fijngehakt
  • 1 kg aardappels geschild
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 500 g tomaten in plakken gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng de salami, ½ theelepel zout en peper door het rundergehakt en vorm hiervan tussen je handen 4 gehaktballen.
  • Snipper een ui en snijd de andere ui in dunne ringen.
  • Rasp de aardappels grof (met behulp van een keukenmachine) en druk het vocht eruit met behulp van een zeef.
  • Meng de uisnippers, zout en peper door de geraspte aardappels.
  • Vorm 8 platte rondjes van het röstimengsel.
  • Verhit in 2 grote koekenpannen elk 2 eetlepels olijfolie.
  • Bak de rösti in de olie ongeveer 15 minuten aan elke kant op matig vuur, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie en braad hierin de gehaktballen rondom aan.
  • Leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen nog ongeveer 15 minuten op zacht vuur bakken, af en toe keren.
  • Klop in een kom de resterende olijfolie met balsamicoazijn en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • Schik de plakken tomaat en uienringen op een schaal en druppel de dressing erover.
  • Verdeel de gehaktballen en rösti over vier borden en serveer met de tomatensalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse groene salade en knapperig brood.
Wijnadvies:
Deze Italiaanse gehaktballen passen goed bij een stevige rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij