Italiaanse Gehaktballen

Italiaanse gehaktballen met salami, goudbruin gebakken en gegarneerd met verse kruiden, geserveerd op een kleurrijk bord met knoflook, tomaten en basilicum eromheen.

Italiaanse Gehaktballen

Deze Italiaanse gehaktballen met salami zijn perfect voor een stevige maaltijd, met een rijke smaak die je doet verlangen naar meer.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g salami in reepjes gesneden
  • 400 g gehakt
  • 1 klein ui gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Meng de salami, zout, gesnipperde ui en peper door het gehakt en vorm hier 4 ballen van tussen je handen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom goudbruin.
  • Leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen nog ongeveer 15 minuten zachtjes bakken, af en toe keren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gehaktballen met een frisse groene salade en wat geroosterde broodjes voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze Italiaanse gehaktballen met salami passen goed bij een stevige rode wijn zoals Chianti of Barbera.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 24 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 1.2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden