Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het ciabattadeeg:
- 475 gram bloem
- 11 gram zout
- 21 gram gist
- 30 ml olijfolie
- 125 ml lauwwarm water
- 125 ml lauwwarme melk
Voor de vulling:
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 15 ml olijfolie
- 4 eetlepels verse dille fijngehakt
- 4 eetlepels verse peterselie fijngehakt
- 4 eetlepels verse basilicum fijngehakt
- 4 eetlepels verse bieslook fijngehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel crème fraîche
- Peper en zout naar smaak
- Bloem voor bestuiven
Instructies
- Meng de melk, het water en de verkruimelde gist in een kom tot een papje.
- Meng bloem, zout, olijfolie en gistmengsel met een deeghaak tot een soepel deeg.
- Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Voor de vulling: pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui en knoflook in de olijfolie.
- Meng de gebakken ui en knoflook in een kom samen met de verse kruiden, ei en crème fraîche.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kneed het deeg nogmaals kort door en rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van ongeveer 30 x 40 cm.
- Bestrijk het deeg met het kruidenmengsel, waarbij je een rand van 2 cm vrijhoudt.
- Rol de rechthoek op vanaf de smalle kant.
- Leg de rol op een bakplaat en laat deze nog eens 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
- Bak het brood in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, tot het goudbruin en knapperig is.
- Laat het brood afkoelen voordat je het serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit kruidige Italiaanse brood past goed bij een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een Pinot Noir. De fruitige en kruidige tonen van de wijn zullen de smaken van de ciabatta mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g