Italiaanse maaltijdsalade van Allerhande

Italiaanse maaltijdsalade van Allerhande

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g farfalle pasta
  • 2 doosjes cherrytomaatjes à 250 g
  • ½ ui
  • 2 bol mozzarella kaas, à 125 g
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 6 tomaten zongedroogde op olie
  • ½ dl bread dipping olijfolie fles à 250 ml
  • zout
  • peper versgemalen

Instructies

  • Farfalle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In vergiet afgieten en afspoelen onder koud stromend water.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Mozzarella in blokjes snijden.
  • Olijven halveren.
  • Zongedroogde tomaten in reepjes snijden.
  • Farfalle vermengen met twee soorten tomaat, ui, mozzarella, olijven en olijfolie.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lekker met focacciabrood, besprenkeld met Bread Dipping.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
In plaats van bread dipping olie, kunt u olijfolie extra vierge zonder kruiden
gebruiken, of wat gedroogde of verse Italiaanse kruiden door de olie roeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta / Salade
Land van herkomst Italië