Italiaanse mascarpone fruittaartjes van Frans Huits

Italiaanse mascarpone fruittaartjes van Frans Huits

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr gemengd rood fruit zoals aardbeien, rode
  • bessen en frambozen
  • 2 el crème de cassis of fraise des bois (likeur)
  • 8 beschuitbollen
  • 300 gr mascarpone
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • potje frambozenjam
  • 2 el pistachenoten gepelde, grof gehakte
  • 4 el rode dessertsaus flesje.

Instructies

  • Schep de aardbeien (in plakjes), de bessen (gerist) en de frambozen met de likeur om.
  • Laat de drank 1 uur intrekken, schep het fruit af en toe om en laat het uitlekken.
  • Klop de mascarpone met de vanillesuiker los.
  • Snijd de beschuitbollen overlangs doormidden, bestrijk de onderste helften dik met jam en breng daarop 4 laagjes mascarpone en fruit aan (houd wat van de mascarpone achter voor de garnering).
  • Dek af met de bovenhelften van de beschuitbollen, verdeel er de rest van de mascarpone over,
  • bestrooi met de gehakte pistachenoten en lepel er de dessertsaus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak
Land van herkomst Italië