Italiaanse Pizza met Ham en Artisjok

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g Coppa di Parma Italiaanse ham
  • 2 pizza's met kaas en tomaat diepvries
  • 1 blik artisjokharten 400 g, uitgelekt
  • 2 handjes rucola sla

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verdeel de Coppa di Parma gelijkmatig over de pizza's.
  • Snijd de artisjokharten in vieren en verdeel ze over de pizza's.
  • Bak de pizza's gedurende 10 minuten af in de voorverwarmde oven, of volg de instructies op de verpakking.
  • Beleg de pizza's voor het serveren met een dun laagje rucola.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico past uitstekend bij deze pizza met ham en artisjok en vult de smaken mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 2 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij