Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de sla:
- 1 zak frisee sla of rucola mix van 100 gram
- tomaat
- 1 rode ui
- knoflookcroutons
- pijnboompitjes
- Parmezaan
Voor de dressing:
- 2,5 eetlepel(s) azijn 8 jaar oud
- 2 tl mosterd
- suiker
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- peper & zout
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Dat gaat het beste door het in een afsluitbaar bakje of flesje te doen en dan goed te schudden.
- Let op dat de dressing niet te zuur wordt. De mosterd is belangrijk voor de binding van de dressing!
- Snijd dan alle ingrediënten voor de sla in kleine blokjes, de ui in ringen.
- Rooster de pijnboompitten.
- Verdeel de sla over 4 bakjes en voeg de ingrediënten toe.
- Giet tot slot de dressing erover.