Jachtschotel

Jachtschotel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram gesnipperde ui
  • 40 gram boter
  • 4 deciliter bouillon
  • peper
  • zout
  • 1 laurierblad
  • 4 kruidnagels
  • 300 gram vlees of vleesresten
  • 1 kg. gekookte aardappelen
  • 300 gram zure appels
  • paneermeel

Instructies

  • Laat gesnipperde ui in boter lichtgeel fruiten.
  • Voeg er 4 deciliter bouillon aan toe en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  • Laurierblaadje en kruidnagels toevoegen.
  • Laat het samen met de in blokjes gesneden vlees of vleesresten warm worden en verwijder daarna de kruiden.
  • Leg in een vuurvaste schaal laag om laag plakjes gesneden aardappelen, vlees, uienmengsel en
  • schijfjes gesneden appel Bestrooi schotel met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
  • Laat schotel in een warme oven door en door warm worden en een bruin korstje krijgen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees