Jachtschotel van hete bliksem ala Allerhande
Allerhande 2002
Equipment
- ovenschaal, inhoud ca. 2 1/2 liter
Ingrediënten
- 3 grote uien
- 500 g doorregen runderlappen
- zout
- versgemalen peper
- 100 g boter of margarine
- 3 kruidnagels
- 3 laurierblaadjes
- 1 tablet vleesbouillon
- 2 kilo kruimige aardappels
- 3 grote goudreinetten
- 2 dl melk
- nootmuskaat
- 3 el paneermeel
- ½ el boter of margarine om in te vetten
Instructies
- Uien pellen en grof snipperen.
- Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
- In braadpan 25 g boter verhitten en vlees in ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
- Ui ca. 2 minuten meebakken. Kruidnagels en laurierblaadjes toevoegen. Bouillonblokje erboven verkruimelen.
- Langs rand van pan ca. 2 dl water toevoegen.
- Vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes (op vlamverdeler) gaar stoven.
- Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaarkoken.
- Appels schillen en in blokjes snijden.
- Aardappels afgieten en fijnstampen.
- Melk en 50 g boter erdoor roeren tot smeuÏge puree ontstaat.
- Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
- Appelblokjes door puree scheppen.
- Ovenschaal invetten. ⅓ deel van puree met appel in schaal scheppen.
- Hierover helft van vlees met ui verdelen.
- Nog een keer herhalen en afdekken met rest van aardappelpuree.
- Paneermeel en rest boter in vlokjes erover verdelen.
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Jachtschotel in midden van oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een restje hete bliksem over, bewaar het dan voor de volgende dag.
Want dan smaakt het bijna nog lekkerder.
Want dan smaakt het bijna nog lekkerder.
Voedingswaarden
Calories: 850 kcal | koolhydraten: 102 g | Protein: 33 g | Vet: 36 g