Jackfruit Rendang met Bimi en Champignons
Ervaar de rijke smaken van Indonesische rendang met een plantaardige twist: jackfruit, bimi en champignons in een romige kokosmelksaus.
Ingrediënten
- 1 blik jackfruit klein gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 bakje bimi
- 250 gram champignons in plakjes gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 1 prei in ringetjes gesneden
- 1 boemboe rendang
- 2 stengels sereh ingesneden
- 4 blaadjes djeroek poeroet
Instructies
- Doe de kokosmelk in een grote kookpan en voeg de gesnipperde ui, geperste knoflook, boemboe rendang, sereh, en djeroek poeroet toe.
- Snijd de bimi, champignons, en prei en voeg deze toe aan de pan, samen met de klein gesneden jackfruit.
- Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
- Laat het mengsel ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de groenten gaar worden.
- Verwijder de sereh en djeroek poeroet voordat je de rendang serveert.
- Ondertussen kun je basmati rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de jackfruit rendang samen met de basmati rijst op een bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling past goed bij de kruidige en rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 6 g