Jackfruit Rendang met Bimi en Champignons

Ervaar de rijke smaken van Indonesische rendang met een plantaardige twist: jackfruit, bimi en champignons in een romige kokosmelksaus.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik jackfruit klein gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 bakje bimi
  • 250 gram champignons in plakjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 prei in ringetjes gesneden
  • 1 boemboe rendang
  • 2 stengels sereh ingesneden
  • 4 blaadjes djeroek poeroet

Instructies

  • Doe de kokosmelk in een grote kookpan en voeg de gesnipperde ui, geperste knoflook, boemboe rendang, sereh, en djeroek poeroet toe.
  • Snijd de bimi, champignons, en prei en voeg deze toe aan de pan, samen met de klein gesneden jackfruit.
  • Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
  • Laat het mengsel ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de groenten gaar worden.
  • Verwijder de sereh en djeroek poeroet voordat je de rendang serveert.
  • Ondertussen kun je basmati rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de jackfruit rendang samen met de basmati rijst op een bord.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling past goed bij de kruidige en rijke smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Stoofpot
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegetarisch