Jaggery satay

Jaggery satay

(palmsuikersaté)
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram rundvlees zeer mals zoals kogelbiefstuk
  • 1 eetlepel tamarindepulp
  • 1 kop kokend water
  • 2 theelepels pimentpoeder
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • ½ theelepel zout
  • 4 eetlepels geraspte jaggery palmsuiker van Sri Lanka of gula djawa of 3 eetlepels bruine kandijsuiker
  • 8 eetlepels plantaardige olie

Instructies

  • Snijd het vlees in dobbelstenen van 2 cm.
  • Week de tamarindepulp 10 minuten in kokend water, knijp ze daarna goed tussen de vingers uit en zeef het vocht.
  • (U kunt het tamarindevocht kan eventueel vervangen door 6 eetlepels (gezeefd) citroensap en 6 eetlepels water).
  • Voeg er al roerend het pimentpoeder, de peper, het zout en de suiker aan toe en blijf roeren tot de suiker en het zout zijn opgelost.
  • Verhit de olie en bak de stukjes vlees heel snel rondom bruin.
  • (U kunt hetvlees het beste in gedeelten in de hete olie bakken).
  • Schep de stukjes vlees uit de pan en laat ze even uitlekken.
  • Doe ze daarna bij de saus en laat alles 10-15 minuten heel zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is en de saus tamelijk dik is geworden.
  • Steek de blokjes vlees aan bamboestokjes (4-5 stukjes per stokje) en schenk de rest van de saus erover.
  • Geef er rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst India