Jan Hagel

Jan Hagel

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 150 gr suiker
  • 2 tl kaneel
  • 175 gr boter of margarine
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 75 gr greinsuiker
  • 1 eiwit

Instructies

Voorbereiding

  • Zeef de bloem op een werkblad, strooi er suiker en kaneel over en verdeel de boter er in vlokken overheen.
  • Kneed snel met koele handen een glad deeg.
  • Leg het 45 minuten in de koelkast om op te stijven.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • Vet een bakplaat in en rol het deeg er op uit.
  • Bestrijk het met losgeklopt eiwit en strooi de suiker en amandelen over de koek.
  • Snij met een scherp mes de grote plaat in langwerpige koekjes en bak de janhagel 10-15 minuten.
  • Na het afkoelen de koekjes op de snijranden losbreken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten