Jan in de zak van Allerhande
Allerhande 2002
Equipment
- satéstokjes
- klein schoon kussensloop
- dik elastiek
Ingrediënten
- 250 g rozijnen en/of krenten
- 250 g boekweitmeel pak ` 500 g
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- zout
- ½ liter melk
- 1 pot keukenstroop 500 g
- 125 g boter of margarine
Instructies
- Rozijnen wassen en goed laten uitlekken. In grote pan ruim water aan de kook brengen.
- Op bodem van pan omgekeerd bord leggen.
- In kom boekweitmeel, zelfrijzend bakmeel en zout door elkaar roeren.
- Al roerend zoveel melk toevoegen dat glad en vrij dik beslag ontstaat, dat nog net van lepel loopt.
- Rozijnen door beslag scheppen.
- Beslag in één punt van kussensloop scheppen.
- Sloop veel hoger dan vulling met elastiek of touw dichtbinden, denk eraan dat volume ongeveer verdubbelt.
- Zak in kokend water leggen en gerecht in ca. 3 1/2 uur gaar laten worden.
- Zak regelmatig keren.
- Als satéprikker er droog uit komt is de Jan gaar.
- Intussen in pannetje stroop met boter en ca. 1/2 dl water al roerend verwarmen tot mooie saus ontstaat.
- Zak uit water nemen en even laten uitlekken.
- Vulling uit
- zak nemen en op bord leggen, overtollige water wegschenken en Jan in de zak in plakken snijden.
- Plakken over zes borden verdelen en stroopsaus erover schenken.
Voedingswaarden
Calories: 840 kcal | koolhydraten: 154 g | Protein: 13 g | Vet: 20 g