Jan in de zak van Allerhande

Jan in de zak van Allerhande

Allerhande 2002
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • satéstokjes
  • klein schoon kussensloop
  • dik elastiek

Ingrediënten

  • 250 g rozijnen en/of krenten
  • 250 g boekweitmeel pak ` 500 g
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • ½ liter melk
  • 1 pot keukenstroop 500 g
  • 125 g boter of margarine

Instructies

  • Rozijnen wassen en goed laten uitlekken. In grote pan ruim water aan de kook brengen.
  • Op bodem van pan omgekeerd bord leggen.
  • In kom boekweitmeel, zelfrijzend bakmeel en zout door elkaar roeren.
  • Al roerend zoveel melk toevoegen dat glad en vrij dik beslag ontstaat, dat nog net van lepel loopt.
  • Rozijnen door beslag scheppen.
  • Beslag in één punt van kussensloop scheppen.
  • Sloop veel hoger dan vulling met elastiek of touw dichtbinden, denk eraan dat volume ongeveer verdubbelt.
  • Zak in kokend water leggen en gerecht in ca. 3 1/2 uur gaar laten worden.
  • Zak regelmatig keren.
  • Als satéprikker er droog uit komt is de Jan gaar.
  • Intussen in pannetje stroop met boter en ca. 1/2 dl water al roerend verwarmen tot mooie saus ontstaat.
  • Zak uit water nemen en even laten uitlekken.
  • Vulling uit
  • zak nemen en op bord leggen, overtollige water wegschenken en Jan in de zak in plakken snijden.
  • Plakken over zes borden verdelen en stroopsaus erover schenken.

Voedingswaarden

Calories: 840 kcal | koolhydraten: 154 g | Protein: 13 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch