Japanse burger met wasabimayo

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 beefburgers
  • 2 el teriyaki marinade
  • 4 vellen filodeeg ontdooid
  • 3 el boter gesmolten
  • 1 el sesamzaad
  • 4 el mayonaise
  • wasabipasta tube
  • ½ komkommer in schuine stukken
  • 2 tl sesamolie
  • Materialen
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bestrijk de beefburgers met de teriyakimarinade.
  • Halveer de vellen filodeeg.
  • Spreid de helft uit op de bakplaat en bestrijk ze met gesmolten boter.
  • Leg er een velletje deeg op, bestrijk dit weer met gesmolten boter en strooi het sesamzaad erover. Bak het filodeeg in ca. 15 min. gaar en goudbruin.

Bereiden:

  • Verhit een koekenpan.
  • Rooster de burgers op middelhoog vuur aan elke kant 5 minuten.
  • Meng intussen naar smaak wasabi door de mayonaise. 5.
  • Meng de sesamolie en naar smaak zout en peper door de komkommer.
  • Verdeel de burgers over 4 (langwerpige) borden.
  • Schep de komkommer op de burgers en leg er een toef van de wasabimayonaise bij.
  • Leg het filodeeg op de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Japan