Javaanse Gehaktballetjes in Ketjapsaus
Smaakvolle Javaanse gehaktballetjes in een rijke ketjapsaus, perfect geserveerd met rijst en een frisse komkommersalade.
Ingrediënten
Instructies
- Vermeng 500 g rundergehakt in een kom met 1 kleingesneden ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, 1 theelepel sambal, zout, peper, nootmuskaat en 1 theelepel kerriepoeder.
- Kneed alles goed door en vorm er 8 ballen van.
- Druk ze een beetje plat.
- Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom mooi bruin.
- Voeg 4 eetlepels ketjap en 1 dl water toe en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het geheel ca.
- 20 minuten sudderen.
- Serveer met rijst en een komkommersalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer deze gehaktballen met gestoomde rijst en een frisse komkommersalade voor een perfecte maaltijd.
- Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g