Javaanse Gehaktballetjes in Ketjapsaus

Glanzende Javaanse gehaktballetjes in een dikke ketjapsaus, geserveerd in een keramische schaal met rode peper, lente-ui en sesamzaad, naast witte rijst op een bananenblad op een rustieke houten tafel.

Javaanse Gehaktballetjes in Ketjapsaus

Smaakvolle Javaanse gehaktballetjes in een rijke ketjapsaus, perfect geserveerd met rijst en een frisse komkommersalade.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl water
  • 1 ei
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 4 eetlepels ketjap waarvan 3 + 1
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 500 g rundergehakt
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels paneermeel
  • peper
  • zout
  • 1 ui kleingesneden
  • nootmuskaat
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Vermeng 500 g rundergehakt in een kom met 1 kleingesneden ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, 1 theelepel sambal, zout, peper, nootmuskaat en 1 theelepel kerriepoeder.
  • Kneed alles goed door en vorm er 8 ballen van.
  • Druk ze een beetje plat.
  • Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom mooi bruin.
  • Voeg 4 eetlepels ketjap en 1 dl water toe en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het geheel ca.
  • 20 minuten sudderen.
  • Serveer met rijst en een komkommersalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer deze gehaktballen met gestoomde rijst en een frisse komkommersalade voor een perfecte maaltijd.
Wijnadvies:
  • Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden