Javaanse Ketanballetjes in Suikerstroop
Zoete Javaanse ketanballetjes in een aromatische suikerstroop met djeroekpoeroetblad. Een heerlijk traditioneel nagerecht boordevol smaak en eenvoud.
Ingrediënten
- 400 gram ketanmeel
- 100 gram bruine suiker
- 4,5 deciliter water
- 5 eetlepels lauwwarm water
- 2 djeroekpoeroetbladeren
Instructies
- Breng de bruine suiker, 4,5 deciliter water en de djeroekpoeroetbladeren aan de kook en laat dit trekken tot een stroop.
- Zeef de stroop om de bladeren te verwijderen.
- Meng een half kopje van de stroop met het ketanmeel en het lauwwarme water tot een deeg.
- Kneed kleine balletjes van het deeg.
- Kook de balletjes in heet water tot ze boven komen drijven.
- Haal de balletjes uit het water en laat ze uitlekken in een zeef.
- Rol de ketanballetjes door de suikerstroop.
- Serveer de balletjes in kleine kopjes of op pisangbladeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de balletjes koud en garneer eventueel met een takje verse munt voor extra frisheid. Wijnadvies:
Een lichte, zoete Riesling past perfect bij de zoete en aromatische smaken van dit nagerecht.
Serveer de balletjes koud en garneer eventueel met een takje verse munt voor extra frisheid. Wijnadvies:
Een lichte, zoete Riesling past perfect bij de zoete en aromatische smaken van dit nagerecht.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 3 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0 g | Sugar: 20 g