Javaanse Ketanballetjes in Suikerstroop

Javaanse Ketanballetjes in Suikerstroop

Zoete Javaanse ketanballetjes in een aromatische suikerstroop met djeroekpoeroetblad. Een heerlijk traditioneel nagerecht boordevol smaak en eenvoud.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Kleine steelpan
  • Lepel
  • Pan om te koken

Ingrediënten

  • 400 gram ketanmeel
  • 100 gram bruine suiker
  • 4,5 deciliter water
  • 5 eetlepels lauwwarm water
  • 2 djeroekpoeroetbladeren

Instructies

  • Breng de bruine suiker, 4,5 deciliter water en de djeroekpoeroetbladeren aan de kook en laat dit trekken tot een stroop.
  • Zeef de stroop om de bladeren te verwijderen.
  • Meng een half kopje van de stroop met het ketanmeel en het lauwwarme water tot een deeg.
  • Kneed kleine balletjes van het deeg.
  • Kook de balletjes in heet water tot ze boven komen drijven.
  • Haal de balletjes uit het water en laat ze uitlekken in een zeef.
  • Rol de ketanballetjes door de suikerstroop.
  • Serveer de balletjes in kleine kopjes of op pisangbladeren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de balletjes koud en garneer eventueel met een takje verse munt voor extra frisheid.
Wijnadvies:

Een lichte, zoete Riesling past perfect bij de zoete en aromatische smaken van dit nagerecht.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 3 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Noten / Rijst
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch