Javaanse kipstoof met paprika en courgette
Deze Javaanse kipstoof is een smaakvolle Surinaamse klassieker met malse kipfilet, paprika en courgette in een kruidige roerbaksaus.
Ingrediënten
- 1 kopje water
- 1 kleine courgette
- 1 kleine ui
- 1 laurierblad
- 1 potje 360ml Faja Lobi Chicken Javaan (roerbaksaus)
- 1 rode paprika
- 5 eetlepels olie
- 500 gram kipfilet
Instructies
- Verhit de olie in een pan.
- Snijd de ui in halve ringen en de kipfilet in stukjes.
- Bak de kipfilet samen met de ui tot de kip gaar is.
- Voeg de roerbaksaus, het water en het laurierblad toe en schep goed om.
- Laat het geheel 10 minuten op matig vuur sudderen met deksel op de pan, af en toe omscheppen.
- Voeg de laatste 5 minuten de in reepjes gesneden paprika en plakjes courgette toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met Kotomisi Rijst, Maè Kroepoek, gebakken banaan en Javaanse sambal. Drink er een verfrissend Parbo Bier bij. Wijnadvies:
Combineer met een licht gekoelde Pinot Noir of een kruidige rosé.
Serveer met Kotomisi Rijst, Maè Kroepoek, gebakken banaan en Javaanse sambal. Drink er een verfrissend Parbo Bier bij. Wijnadvies:
Combineer met een licht gekoelde Pinot Noir of een kruidige rosé.
Voedingswaarden
Calories: 385 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 33 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g