Javaanse kipstoof met paprika en courgette

Javaanse kipstoof met paprika en courgette

Deze Javaanse kipstoof is een smaakvolle Surinaamse klassieker met malse kipfilet, paprika en courgette in een kruidige roerbaksaus.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kopje water
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine ui
  • 1 laurierblad
  • 1 potje 360ml Faja Lobi Chicken Javaan (roerbaksaus)
  • 1 rode paprika
  • 5 eetlepels olie
  • 500 gram kipfilet

Instructies

  • Verhit de olie in een pan.
  • Snijd de ui in halve ringen en de kipfilet in stukjes.
  • Bak de kipfilet samen met de ui tot de kip gaar is.
  • Voeg de roerbaksaus, het water en het laurierblad toe en schep goed om.
  • Laat het geheel 10 minuten op matig vuur sudderen met deksel op de pan, af en toe omscheppen.
  • Voeg de laatste 5 minuten de in reepjes gesneden paprika en plakjes courgette toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met Kotomisi Rijst, Maè Kroepoek, gebakken banaan en Javaanse sambal. Drink er een verfrissend Parbo Bier bij.
Wijnadvies:

Combineer met een licht gekoelde Pinot Noir of een kruidige rosé.

Voedingswaarden

Calories: 385 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 33 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Suriname
Jaargetijde: Alle Jaargetijden