Jong wild konijn op z’n vlaams

Jong wild konijn op z'n vlaams

Porties: 10 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg wild konijn of tam konijn in stukken ,met
  • lever
  • peper
  • zout
  • boter
  • 250 gr gezouten spek in dobbelsteentjes
  • 4 grofgehakte sjalotten
  • 2 eetlepels pittige mosterd
  • ½ dl azijn

Instructies

  • Kruid de rug en de achterbillen van het konijn en kleur ze in een op 180°C voorverwarmde oven in een klont boter mooi bruin.
  • Laat het konijn vervolgens voor driekwart gaar bakken.
  • Blancheer de spekblokjes en voeg ze samen met de sjalotten bij het konijn.
  • Smeer de rug en de billen aan de bovenzijde met mosterd in en zet ze opnieuw in de oven.
  • Maal of mix intussen de lever en de azijn samen en giet dit mengsel over het vlees.
  • Laat het vlees nu volledig gaar bakken.
  • De rug is na ± 15 minuten klaar, de billen na 20-30 minuten op 160°C.
  • Passeer de saus door een zeef en giet haar dan over het konijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op met gebakken aardappeltjes en lichtjes
gesuikerde gebakken appelpartjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België