Jonge kalkoen in Gueuze

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 jonge kalkoenen totaal ± 1200 gr
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 150 gr boter
  • ¾ liter Gueuze
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • peper
  • zout

Instructies

  • Bestrooi de kalkoenen licht met zout en peper.
  • Doe 100 gr boter in een vuurvaste schotel, voeg, als die is gesmolten, de kalkoenen toe en bak ze in een vrij warme oven rondom mooi bruin.
  • Strooi de bloem over het gevogelte en voeg de met wat water vermengde tomatenpuree toe.
  • Dit geheel vormt een soort 'karamel' die onmiddellijk met bier moet worden overgoten.
  • Er verschijnt nu een lichte schuimlaag, die tijdens de verdere bereiding zal verdwijnen.
  • Voeg de tijm, de laurier en de rest van de boter toe en laat het gerecht, afhankelijk van de dikte en de kwaliteit van het gevogelte, op laag vuur 45-60 minuten sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gerecht zeer warm met aardappelkroketjes en appelmoes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst België