Kaas-Ham Soufflé à la Berliner
Ingrediënten
- 150 g Passendaler-kaas
- ½ zakje verse bieslook à 20 g
- ½ zakje verse kervel à 15 g
- 125 g zachte boter of margarine
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 100 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 bakje hamblokjes duobakje, ca. 250 g
- 1½ eetlepel mosterd
- Versgemalen peper
- Zout
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snijd de korst van de kaas en snijd de kaas vervolgens in kleine blokjes.
- Knip de bieslook en kervel fijn.
- Leg bakpapier in een cakevorm en vet de zijkanten in.
- Klop in een kom de boter licht en schuimig met een mixer.
- Klop één voor één de eieren erdoor.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en klop tot een glad beslag.
- Schep de kaas, ham, mosterd en kruiden door het beslag.
- Breng op smaak met peper en een beetje zout.
- Schep het beslag in de cakevorm en bak de soufflé in ongeveer 30 minuten goudbruin en gerezen.
- Snijd de soufflé langs de randen los.
- Leg een schaal op de vorm, keer samen om en laat de soufflé uit de vorm glijden.
- Verwijder het bakpapier.
- Snijd de soufflé in plakken en serveer op vier borden.
- Serveer met grof boerenbrood.
Serveertip:
- Dit gerecht is ook lekker als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen.
- Serveer er dan een frisse salade bij.