Kaas-havermoutpannenkoekjes

Kaas-havermoutpannenkoekjes

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 225 g havermout naturel pak à 500 g Quaker
  • 75 g bloem
  • 75 g gemalen oude kaas zakje à 150 g
  • 3 eieren middel
  • 2 deciliter halfvolle melk
  • zout
  • peper
  • 2 schaaltjes broccoliroosjes à 300 g
  • 75 g boter of margarine

Instructies

  • In kom havermout, bloem en kaas mengen.
  • Eieren splitsen.
  • Dooiers met melk loskloppen en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Dooiermengsel door havermoutmengsel roeren.
  • Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door havermoutmengsel spatelen.
  • Broccoli beetgaar koken in ca. 5 minuten.
  • Klontje boter verhitten in koekenpan.
  • Ca. 3 kleine bergjes beslag in pan scheppen, zonodig even plat drukken met bolle kant van lepel.
  • Pannenkoekjes bakken tot bovenkant droog is, keren en goudbruin bakken.
  • Op warme schaal scheppen.
  • Op dezelfde manier rest van pannenkoekjes bakken.
  • Over vier borden verdelen en serveren met broccoli.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met tomatensalsa.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch