Kaasbeignets van Henk Molenberg
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 eetlepel(s) boter
- 6 dl melk
- 1 laurierblad
- 75 g maïzena
- 100 g geraspte belegen kaas
- 150 g bloem
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel(s) boter gesmolten
- 2 eierdooiers
- 1.5 dl melk
- 1 eiwit
Instructies
- Maak de uien schoon en snijd ze klein.
- Verhit de boter en fruit hierin de uien 3 minuten.
- Voeg de melk en het laurierblad toe en laat alles aan de kook komen.
- Maak de maïzena met wat water aan en roer dit door het ui-melkmengsel.
- Laat de saus onder regelmatig doorroeren 5 minuten zachtjes koken.
- Neem de pan van het vuur en roer de geraspte kaas door de saus.
- Laat de kaas in de warme saus smelten en roer daarna het ei door de saus.
- Strijk de saus 1 cm op een natgemaakt plat bord uit en laat het geheel afkoelen.
- Doe de bloem met het zout in een kom.
- Vermeng de gesmolten boter met de eierdooiers en de melk.
- Roer dit mengsel door de bloem tot een glad beslag is verkregen.
- Laat het beslag 30 minuten staan.
- Sla het eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het beslag.
- Snijd de opgesteven saus in stukjes van ca. 5 x 5 cm en doop deze in het beignetdeeg. Verhit ruim olie en frituur hierin de beignets goudbruin.
- Laat de kaasbeignets op keukenpapier uitlekken en serveer ze zo warm mogelijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de beignets eventueel met een mosterdsaus.