Kaasbroodjes met Romige Kaasragout
Geniet van deze heerlijke kaasbroodjes gevuld met romige kaasragout. Perfect als hartig tussendoortje, bij de lunch of tijdens een picknick. De combinatie van knapperig bladerdeeg en smeuïge vulling maakt dit een echte traktatie!
Ingrediënten
Instructies
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte in 4 stukken van 12x20 cm.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe.
- Laat de bloem garen, maar zorg ervoor dat deze niet bruin wordt.
- Giet langzaam de bouillon erbij en blijf roeren tot het mengsel een dikke, gladde massa wordt.
- Voeg de geraspte oude kaas en de mosterd toe, en breng de ragout op smaak met peper.
- Laat de ragout afkoelen.
- Doe de afgekoelde ragout in een spuitzak en spuit een strook ragout over de lengte van elk stuk bladerdeeg.
- Bestrijk de randen van het deeg met eigeel en vouw het deeg dubbel om de ragout te omsluiten.
- Bestrijk de bovenkant van de deegpakketjes met eigeel en bestrooi ze met geraspte kaas en eventueel sesamzaadjes.
- Bak de kaasbroodjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
serveer de kaasbroodjes lauwwarm met een groene salade.
Of neem de broodjes mee naar school of werk of stop ze in de picknickmand. Meng 2 eetlepels mosterd en 2 eetlepels crème fraîche Wijnadvies: Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Of neem de broodjes mee naar school of werk of stop ze in de picknickmand. Meng 2 eetlepels mosterd en 2 eetlepels crème fraîche Wijnadvies: Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.3 mg | Sugar: 2 g