Kaasfondue 11

Een rustieke houten tafel met een Italiaanse Gorgonzolafondue, verrijkt met kruiden en een vleugje sherry. De fondue wordt geserveerd in een traditionele pot, omringd door verse groenten zoals broccoli, bloemkool, bleekselderij, paprika, artisjokharten en kerstomaatjes.

Kaasfondue 11

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de fondue:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 gesnipperde ui
  • ½ liter kruidenbouillon van tablet
  • 4 dl melk
  • 200 gram Gorgonzola
  • 200 gram jong belegen kaas
  • 1 eetlepel maïzena
  • ½ dl sherry
  • 2 tomaat in kleine reepjes
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 4 gehakte basilicum
  • zout
  • peper peper

Voor de dip:

  • 1 kg groenten zoals (geblancheerde) broccoli- en/of bloemkoolroosjes, kerstomaatjes, stukjes gekookte schorseneren, (geblancheerde) bleekselderij, geblancheerde worteltjes, rode en gele paprikareepjes, artisjokhartjes (uit blik)
  • fonduevorkjes
  • kaasfonduepan

Instructies

  • Wrijf de fonduepan in met knoflook.
  • Bak de ui zachtjes in de olie, blus af met de kruidenbouillon en de melk en
  • breng het aan de kook.
  • Voeg beide kaassoorten toe en laat die smelten.
  • Maak de maïzena met water aan en bind de kaasfondue hiermee.
  • Schenk de sherry erbij en voeg de tomaten, de tijmblaadjes en basilicum toe.
  • Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Schik de groenten soort bij soort op een schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas