Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasfondue 11
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de fondue:
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
gesnipperde
ui
▢
½
liter
kruidenbouillon
van tablet
▢
4
dl
melk
▢
200
gram
Gorgonzola
▢
200
gram
jong belegen kaas
▢
1
eetlepel
maïzena
▢
½
dl
sherry
▢
2
tomaat
in kleine reepjes
▢
1
theelepel
verse tijmblaadjes
▢
4
gehakte
basilicum
▢
zout
▢
peper
peper
Voor de dip:
▢
1
kg
groenten
zoals (geblancheerde) broccoli- en/of bloemkoolroosjes, kerstomaatjes, stukjes gekookte schorseneren, (geblancheerde) bleekselderij, geblancheerde worteltjes, rode en gele paprikareepjes, artisjokhartjes (uit blik)
▢
fonduevorkjes
▢
kaasfonduepan
Instructies
Wrijf de fonduepan in met knoflook.
Bak de ui zachtjes in de olie, blus af met de kruidenbouillon en de melk en
breng het aan de kook.
Voeg beide kaassoorten toe en laat die smelten.
Maak de maïzena met water aan en bind de kaasfondue hiermee.
Schenk de sherry erbij en voeg de tomaten, de tijmblaadjes en basilicum toe.
Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper.
Schik de groenten soort bij soort op een schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas