Kaasfondue 11

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de fondue:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 gesnipperde ui
  • ½ liter kruidenbouillon van tablet
  • 4 dl melk
  • 200 gram Gorgonzola
  • 200 gram jong belegen kaas
  • 1 eetlepel maïzena
  • ½ dl sherry
  • 2 tomaat in kleine reepjes
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 4 gehakte basilicum
  • zout
  • peper peper

Voor de dip:

  • 1 kg groenten zoals (geblancheerde) broccoli- en/of bloemkoolroosjes, kerstomaatjes, stukjes gekookte schorseneren, (geblancheerde) bleekselderij, geblancheerde worteltjes, rode en gele paprikareepjes, artisjokhartjes (uit blik)
  • fonduevorkjes
  • kaasfonduepan

Instructies

  • Wrijf de fonduepan in met knoflook.
  • Bak de ui zachtjes in de olie, blus af met de kruidenbouillon en de melk en
  • breng het aan de kook.
  • Voeg beide kaassoorten toe en laat die smelten.
  • Maak de maïzena met water aan en bind de kaasfondue hiermee.
  • Schenk de sherry erbij en voeg de tomaten, de tijmblaadjes en basilicum toe.
  • Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Schik de groenten soort bij soort op een schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas