Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g aardappels bijv. linzer delicatess of vittelote noir
  • zout
  • 1 kleine rode ui
  • 2 zoetzure augurken
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • La Grande Hirondelle kaas AH Biologisch150 g

Instructies

  • Aardappels onder water schoonboenen en in plakjes snijden.
  • In pan met weinig water en zout, aardappelplakjes in ca. 5 minuten beetgaar koken. Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Intussen ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
  • Augurken in plakjes snijden.
  • In kom citroensap met mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Ui en augurk erdoor scheppen.
  • Aardappels afgieten en warm door dressing scheppen.
  • Van kaas korstjes snijden en kaas in 4 plakken snijden.
  • Kaasplakken op twee ovenvaste borden leggen en royaal peper erboven malen (of in ovenschaal leggen en na grillen op borden leggen).
  • Borden ca. 15 cm onder hete grill schuiven en kaas in 3 à 4 minuten laten smelten.
  • Aardappelsalade naast gesmolten kaas scheppen.
  • Serveren met gemengde salade.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 41 g | Protein: 23 g | Vet: 33 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Salade
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch