Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 400 g aardappels bijv. linzer delicatess of vittelote noir
- zout
- 1 kleine rode ui
- 2 zoetzure augurken
- ½ eetlepel citroensap
- 1 theelepel grove mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- La Grande Hirondelle kaas AH Biologisch150 g
Instructies
- Aardappels onder water schoonboenen en in plakjes snijden.
- In pan met weinig water en zout, aardappelplakjes in ca. 5 minuten beetgaar koken. Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Intussen ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
- Augurken in plakjes snijden.
- In kom citroensap met mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
- Ui en augurk erdoor scheppen.
- Aardappels afgieten en warm door dressing scheppen.
- Van kaas korstjes snijden en kaas in 4 plakken snijden.
- Kaasplakken op twee ovenvaste borden leggen en royaal peper erboven malen (of in ovenschaal leggen en na grillen op borden leggen).
- Borden ca. 15 cm onder hete grill schuiven en kaas in 3 à 4 minuten laten smelten.
- Aardappelsalade naast gesmolten kaas scheppen.
- Serveren met gemengde salade.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 41 g | Protein: 23 g | Vet: 33 g