Kaassoezenkrans
Equipment
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Boven kom bloem zeven.
- In ruime steelpan boter met 1 dl water en melk langzaam aan de kook brengen.
- Pan van vuur nemen.
- Bloem toevoegen en tot deegbal roeren.
- Pan terugzetten op vuur en roux op middelhoog vuur al roerend in 2 à 3 minuten laten garen.
- Mengsel overdoen in beslagkom en tot lauwwarm laten afkoelen.
- Vervolgens 4 eieren één voor één door roux tot gladde massa roeren.
- Beslag op smaak brengen met zout en peper.
- Helft van kaas door beslag roeren.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Beslag met behulp van 2 eetlepels in ruime cirkel op bakplaat scheppen.
- Laatste ei loskloppen en deegcirkel met kwastje hiermee bestrijken.
- Bestrooien met rest van geraspte kaas.
- Deeg in midden van oven in 15 à 20 minuten gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gougère lauwwarm serveren en iedereen stukjes laten afbreken
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 25 g | Vet: 43 g