Kaassoezenkrans

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 100 g boter of margarine
  • 1 dl melk
  • 5 eieren
  • zout
  • peper
  • 175 g gruyère geraspt

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Boven kom bloem zeven.
  • In ruime steelpan boter met 1 dl water en melk langzaam aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen.
  • Bloem toevoegen en tot deegbal roeren.
  • Pan terugzetten op vuur en roux op middelhoog vuur al roerend in 2 à 3 minuten laten garen.
  • Mengsel overdoen in beslagkom en tot lauwwarm laten afkoelen.
  • Vervolgens 4 eieren één voor één door roux tot gladde massa roeren.
  • Beslag op smaak brengen met zout en peper.
  • Helft van kaas door beslag roeren.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Beslag met behulp van 2 eetlepels in ruime cirkel op bakplaat scheppen.
  • Laatste ei loskloppen en deegcirkel met kwastje hiermee bestrijken.
  • Bestrooien met rest van geraspte kaas.
  • Deeg in midden van oven in 15 à 20 minuten gaar bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gougère lauwwarm serveren en iedereen stukjes laten afbreken

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 25 g | Vet: 43 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk