Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 kabeljauwfilets
- 1 ei
- 3 eetlepel(s) bloem
- 4 eetlepel(s) sesamzaad
- sesamolie
- olie
- citroensap
- 1 eetlepel(s) kurkuma
- zout
- milde peper b.v. piment d’espelette
- 1 eetlepel(s) basilicumblaadjes geplukte
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Meng in een bord de kurkuma met het bloem.
- Breek in een tweede bord het ei.
- Doe hier een beetje zout en peper bij en klop goed los.
- Doe in een derde bord het sesamzaad.
- Haal de filets als eerste door de bloem.
- Klop het teveel aan bloem af.
- Haal dan de filets door het ei.
- Laat het teveel aan ei eraf lekken of strijk het eraf.
- Haal tenslotte de filets door het sesamzaad.
- Druk goed aan zodat de filets geheel bedekt zijn.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de filets aan beide kanten. Verdeel over de borden en besprenkel ze met wat citroensap en sesamolie.
- Garneer met de basilicumblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er bv basmatirijst bij.