Kabeljauw gepaneerd in sesamzaad

Kabeljauw gepaneerd in sesamzaad

Kabeljauw gepaneerd in sesamzaad

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 ei
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 4 eetlepel(s) sesamzaad
  • sesamolie
  • olie
  • citroensap
  • 1 eetlepel(s) kurkuma
  • zout
  • milde peper b.v. piment d’espelette
  • 1 eetlepel(s) basilicumblaadjes geplukte

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Meng in een bord de kurkuma met het bloem.
  • Breek in een tweede bord het ei.
  • Doe hier een beetje zout en peper bij en klop goed los.
  • Doe in een derde bord het sesamzaad.
  • Haal de filets als eerste door de bloem.
  • Klop het teveel aan bloem af.
  • Haal dan de filets door het ei.
  • Laat het teveel aan ei eraf lekken of strijk het eraf.
  • Haal tenslotte de filets door het sesamzaad.
  • Druk goed aan zodat de filets geheel bedekt zijn.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de filets aan beide kanten. Verdeel over de borden en besprenkel ze met wat citroensap en sesamolie.
  • Garneer met de basilicumblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er bv basmatirijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis