Kabeljauw in Room met Haricots Verts en Paprika

Kabeljauw in Room met Haricots Verts en Paprika

Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets elk 100 g
  • 1 ui
  • 1 puntpaprika
  • 1 klein pakje keukenroom 200 ml
  • 250 g haricots verts
  • 2 el olie
  • 1 tl baharat kruiden
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de luchtoven voor op 200 graden.
  • Doe de keukenroom in een ovenschaal.
  • Roer de baharat kruiden en zout door de room.
  • Leg de stukken kabeljauw in de room.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en paprika met wat zout en baharat kruiden tot ze zacht zijn.
  • Kook de haricots verts in een pan met water beetgaar.
  • Leg het ui-paprika mengsel bovenop de kabeljauw en daarbovenop de haricots verts.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Zet de schaal 45 minuten in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past een lichte, frisse witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij