Kabeljauw met chorizo

Kabeljauw met chorizo

Kabeljauw met chorizo

Porties: + personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 ui
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 tl suiker
  • 75 gram chorizo
  • 3 el crème fraîche
  • aardappels
  • 1 kl basilicum
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de chorizo in de lengte door.
  • Snijd de 2 helften nogmaals in de lengte door en snijd er dan stukjes van.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in niet al grote stukken.
  • Snijd de gepelde tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui.
  • Zodra de ui glazig is voeg dan de tomaten, de suiker en de in stukjes gescheurde basilicum toe.
  • Voeg wat zout en peper toe.
  • Zet het vuur wat lager en laat even een minuut of 10 lekker stoven.
  • Zet de aardappelen op in water met wat zout.
  • Zodra de aardappelen gaar zijn, giet deze dan af.
  • Bak de chorizostukjes zachtjes in wat olie.
  • Voeg de crème fraîche toe.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg het chorizo mengsel en de gekookte aardappelen bij het tomatenmengsel.
  • Doe de inhoud van de pan in een ovenschaal en leg de kabeljauwfilets hier op.
  • Bestrooi met wat zout en peper.
  • Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 12 à 15 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de kabeljauw.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees / Vis