Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de chorizo in de lengte door.
- Snijd de 2 helften nogmaals in de lengte door en snijd er dan stukjes van.
- Schil de aardappelen en snijd ze in niet al grote stukken.
- Snijd de gepelde tomaten in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui.
- Zodra de ui glazig is voeg dan de tomaten, de suiker en de in stukjes gescheurde basilicum toe.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Zet het vuur wat lager en laat even een minuut of 10 lekker stoven.
- Zet de aardappelen op in water met wat zout.
- Zodra de aardappelen gaar zijn, giet deze dan af.
- Bak de chorizostukjes zachtjes in wat olie.
- Voeg de crème fraîche toe.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg het chorizo mengsel en de gekookte aardappelen bij het tomatenmengsel.
- Doe de inhoud van de pan in een ovenschaal en leg de kabeljauwfilets hier op.
- Bestrooi met wat zout en peper.
- Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 12 à 15 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de kabeljauw.