Kabeljauw met kerriesaus en ananas
Een heerlijke combinatie van kabeljauw met een romige kerriesaus en zoete ananas. Een verrassend gerecht dat eenvoudig te bereiden is.
Equipment
Ingrediënten
- 227 g ananas in schijven uit blik
- 15 g boter
- 1 ui gesnipperd
- 1½ eetlepel kerriepoeder
- 1½ dl Blue Band Finesse voor koken of room
- 400 g kabeljauwfilet ontdooid, indien diepvries
- Peper en zout naar smaak
- 1½ eetlepel bieslook fijngehakt
Instructies
- Laat de ananas uitlekken en vang 1 dl van het vocht op.
- Snijd de ananas in stukjes.
- Smelt de boter in een steelpan en fruit de ui met het kerriepoeder tot deze goudgeel en glazig is.
- Voeg de stukjes ananas, het opgevangen ananassap en de room toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout naar smaak.
- Leg de vis in de saus en stoof deze in ongeveer 7 minuten gaar.
- Haal de kabeljauw uit de pan en laat de saus op hoog vuur iets inkoken tot deze iets dikker is.
- Lepel de saus over de vis en garneer met fijngehakte bieslook.
- Serveer met aardappelpuree en gestoofde courgette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade als extra bijgerecht voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle Chardonnay, zoals Andes Peaks Chardonnay, past perfect bij de romige kerriesaus en de zoete ananas. De fruitige tonen vullen de smaken van het gerecht mooi aan.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 26 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 7 g