Kabeljauw met kerriesaus en ananas

Een wit bord met kabeljauw in romige kerriesaus met stukjes ananas, geserveerd met aardappelpuree en gestoofde courgette, gegarneerd met verse bieslook, op een houten tafel met een glas witte wijn.

Kabeljauw met kerriesaus en ananas

Een heerlijke combinatie van kabeljauw met een romige kerriesaus en zoete ananas. Een verrassend gerecht dat eenvoudig te bereiden is.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 227 g ananas in schijven uit blik
  • 15 g boter
  • 1 ui gesnipperd
  • eetlepel kerriepoeder
  • dl Blue Band Finesse voor koken of room
  • 400 g kabeljauwfilet ontdooid, indien diepvries
  • Peper en zout naar smaak
  • eetlepel bieslook fijngehakt

Instructies

  • Laat de ananas uitlekken en vang 1 dl van het vocht op.
  • Snijd de ananas in stukjes.
  • Smelt de boter in een steelpan en fruit de ui met het kerriepoeder tot deze goudgeel en glazig is.
  • Voeg de stukjes ananas, het opgevangen ananassap en de room toe.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout naar smaak.
  • Leg de vis in de saus en stoof deze in ongeveer 7 minuten gaar.
  • Haal de kabeljauw uit de pan en laat de saus op hoog vuur iets inkoken tot deze iets dikker is.
  • Lepel de saus over de vis en garneer met fijngehakte bieslook.
  • Serveer met aardappelpuree en gestoofde courgette.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade als extra bijgerecht voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle Chardonnay, zoals Andes Peaks Chardonnay, past perfect bij de romige kerriesaus en de zoete ananas. De fruitige tonen vullen de smaken van het gerecht mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 26 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden