Kabeljauw met oosterse rijst

Kabeljauw met oosterse rijst

Kabeljauw met oosterse rijst

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 rode peper
  • 8 zongedroogde tomaat
  • 1 citroen
  • 125 gram rijst
  • 200 cl kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl kurkuma
  • 2 el peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 gr.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Schil de gember en snijd fijn.
  • Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
  • Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
  • Snijd in kleine stukjes.
  • Giet de helft van de olie in een ovenschaal en leg de filets in de schaal en wentel ze door de olie.
  • Strooi zout en peper over de filets en gaar ze gedurende 12 minuten in de oven.
  • Verdeel het sap van de citroen over de filets.
  • Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de ui glazig.
  • Voeg de knoflook, gember en de rode peper toe.
  • Fruit dese even mee.
  • Voeg de rijst toe en laat deze even mee bakken.
  • Voeg de kurkuma toe en voeg zo’n 1 1/2 x het volume van de rijst aan kippenbouillon toe.
  • Laat de rijst garen en voeg eventueel nog wat bouillon toe.
  • Zodra de rijst gaar is meng de fijn gesneden gedroogde tomaat toe en de helft van de fijn gesneden peterselie.
  • Roer goed door elkaar.
  • Verdeel de rijst over de borden en leg op elk bord een stuk kabeljauwfilet.
  • Garneer met de rest van de peterselie

Voedingswaarden

Calories: 733 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis
Land van herkomst Oosters