Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 300 gram kabeljauwfilet
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 cm gember
- 1 rode peper
- 8 zongedroogde tomaat
- 1 citroen
- 125 gram rijst
- 200 cl kippenbouillon
- 2 el olijfolie
- 1 kl kurkuma
- 2 el peterselie
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 gr.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Schil de gember en snijd fijn.
- Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
- Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
- Snijd in kleine stukjes.
- Giet de helft van de olie in een ovenschaal en leg de filets in de schaal en wentel ze door de olie.
- Strooi zout en peper over de filets en gaar ze gedurende 12 minuten in de oven.
- Verdeel het sap van de citroen over de filets.
- Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de ui glazig.
- Voeg de knoflook, gember en de rode peper toe.
- Fruit dese even mee.
- Voeg de rijst toe en laat deze even mee bakken.
- Voeg de kurkuma toe en voeg zo’n 1 1/2 x het volume van de rijst aan kippenbouillon toe.
- Laat de rijst garen en voeg eventueel nog wat bouillon toe.
- Zodra de rijst gaar is meng de fijn gesneden gedroogde tomaat toe en de helft van de fijn gesneden peterselie.
- Roer goed door elkaar.
- Verdeel de rijst over de borden en leg op elk bord een stuk kabeljauwfilet.
- Garneer met de rest van de peterselie
Voedingswaarden
Calories: 733 kcal