Kabeljauw uit de oven met champignonsaus

Kabeljauw uit de oven met champignonsaus

Kabeljauw uit de oven met champignonsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 gram krieltjes in de schil
  • 6 takjes dille
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 citroen
  • 4 kabeljauwfilets à 100 gr.
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram zoetzure augurken
  • peper
  • zout
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 el augurkenvocht
  • 250 ml kookroom
  • 1 bosje bosui

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes circa 10 minuten.

Vis

  • Pluk en hak de dille fijn.
  • Meng de dille in een ovenschaal met de olie, zout en peper.
  • Snij de citroen in dunne plakken.
  • Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en bestrijk met de kruidenolie. Leg de plakjes citroen erop.
  • Verdeel de cherrytomaatjes rondom.
  • Bak de kabeljauw met de tomaatjes in de oven in circa 12 minuten gaar.

Saus

  • Snijd de champignons in dunne plakken.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur.
  • Snijd de augurken in blokjes.
  • Roer het vocht van de augurken, de augurken, de mosterd en room door de champignons en breng aan de kook.
  • Kook onder voortdurend roeren op middelhoog vuur in circa 5 minuten tot een ingekookte saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Krieltjes

  • Giet de krieltjes af en stoom droog.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de krieltjes in circa 8 minuten goudbruin.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en bak circa 2 minuten mee met de krieltjes.

Voedingswaarden

Calories: 460 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel / Vis