Kabeljauwfilet met Rode-Wijnsaus en Gebakken Champignons

Kabeljauwfilet met Rode-Wijnsaus en Gebakken Champignons

Kabeljauwfilet met Rode-Wijnsaus en Gebakken Champignons

Proef de verfijnde smaak van deze kabeljauwfilet, geserveerd met een rijke rode-wijnsaus en knapperige champignons. Een Belgisch gerecht dat perfect is voor een speciaal diner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 medaillons van kabeljauwfilet ‘loins’ van 150 g
  • 50 g boter
  • 300 g rode uien
  • 12 grote champignons of kleine boleten
  • 1 laurierblad
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voor de saus:

  • 60 g sjalot
  • 60 g ongezouten boter
  • 1,5 dl gevogeltebouillon
  • 1,5 dl rode wijn

Instructies

Saus bereiden:

  • Versnipper de sjalotten en stoof ze in de boter.
  • Voeg de rode wijn en gevogeltebouillon toe en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Rode uien:

  • Snijd de rode uien in ringen en fruit ze in olijfolie tot ze glazig zijn.

Kabeljauw bakken:

  • Verhit boter in een antikleefpan en bak de medaillons van kabeljauw aan beide kanten goudbruin.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Gaar de vis vervolgens nog even in een voorverwarmde oven van 180°C.

Champignons:

  • Was de champignons en bak ze samen met laurier en rozemarijn in olijfolie.
  • Kruid met peper en zout.

Opmaak:

  • Zet vier serveerringen op vier borden en vul iedere ring met een laagje gebakken rode ui.
  • Leg de vis op het bedje van ui en schik de champignons erbovenop.
  • Verwarm de saus, haal van het vuur en klop op met klontjes koude boter.
  • Verwijder de serveerringen en versier het gerecht met een blaadje laurier.
  • Trek streepjes rode-wijnsaus op de borden en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een glas droge rode wijn zoals een Pinot Noir of een lichte Merlot complimenteert de smaken van dit gerecht perfect.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 36 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst België